Definita cuvantului spontan
SPONTÁN, -Ă I. adj. 1. care acționează pe moment, cu promptitudine. 2. (fiziol.; despre mișcări) care se execută de la sine, fără vreo cauză exterioară aparentă. 3. (despre plante) care crește liber în natură. II. s. n. (fil.) categorie a materialismului istoric care exprimă activitatea determinată direct de necesitatea istorică, obiectivă. (< fr. spontané, lat. spontaneus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu spontan
MOZAMBICÁN, -Ă, mozambicani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Mozambicului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Mozambicului sau populației lui, care se referă la Mozambic sau la populația acestuia. – Mozambic (n. pr.) + suf. -an. Vezi definitia »
talián (-ne), s. n. – Năvod. Tc. talian (Scriban), cf. ngr. ταλίανι, rus. talijan (Candrea). Vezi definitia »
URGONIÁN s.n. (Geol.) Ansamblu de formații calcaroase din cretacicul inferior, în care predomină coralii. // adj. Care aparține acestor formații. [Pron. -ni-an, pl. -ieni, -iene. / < fr. urgonien]. Vezi definitia »
corcán (-ni), s. m. – Lăstar bastard. Origine necunoscută. Pare deformație de la cîrcel datorată, poate, unei schimbări de suf.; însă fonetismul nu este clar. Legătura pe care o presupune DAR cu rut. korkijka „coroana unui copac curățat de ramuri uscate”. Vezi definitia »
BATAAN, pen. în V ins. Luzon (Filipine). În V G. Manila. Aici, în timpul celui de-al doilea război mondial, au avut loc lupte sîngeroase duse de japonezii în retragere, sub comanda generalului Yamashita (ian. – mai 1945), în fața înaintării Aliaților. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z