Definita cuvantului sulfatiazol
SULFATIAZÓL s. n. sulfamidă cu acțiune bacteriostatică, folosit ca medicament antiinfecțios. (< germ. Sulfathiazol)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu sulfatiazol
CICLOPENTANÓL s.m. (Chim.) Alcool obținut prin reducția ciclopentanului. [< fr. cyclopentanol]. Vezi definitia »
ERGOCALCIFERÓL s. m. Vitamina D2. – Denumire comercială. Vezi definitia »
SÉCOL, secole, s. n. 1. Interval de timp de o sută de ani (socotit de la unitate până la completarea sutei inclusiv); răstimp de o sută de ani (socotit de la orice dată); veac. ♦ Fig. Veșnicie. ♦ (La pl.) Timpul considerat în desfășurarea lui; p. ext. generațiile contemporane acestor etape de desfășurare. 2. Epocă istorică dominată de un eveniment sau de o personalitate excepțională. Secolul lui Pericle. 3. (Înv.; în sintagma) Secolul de mijloc = evul mediu. [Pl. și: (înv., m.) secoli.Var.: (înv.) sécul s. m.] – Din lat. saeculum, it. secolo. Vezi definitia »
SPANIÓL, -Ă I. adj., s. m. f. (locuitor) din Spania. II. s. f. 1. limbă romanică vorbită în Spania și în toate țările Americii Centrale și de Sud, cu excepția Braziliei. 2. un fel de eșarfă care acoperă capul femeilor spaniole. (după fr. espagnol, it. spagnolo) Vezi definitia »
Internet Protocol (IP) – În TCP/IP, standardul care descrie cum trebuie să fie împărțite datele în pachete pentru transmisia prin Internet și cum trebuie adresate aceste pachete pentru a ajunge la destinație. IP este protocolul fără conexiune în ansamblul TCP/IP; protocolul TCP (Transmission Control Protocol) specifică modul în care două calculatoare conectate la Internet pot stabili o legătură de date sigură printr-un dialog de confirmare. Vezi connectionless protocol și packet-switching network. [Dicționar de calculatoare și Internet, ed. Teora] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z