Definita cuvantului superarbitru
SUPERARBÍTRU s. m. supraarbitru. (< germ. Superarbitrium)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu superarbitru
REZISTIVIMÉTRU, rezistivimetre, s. n. Instrument pentru măsurarea rezistivității. – Din fr. résistivimètre. Vezi definitia »
LUMINANȚMÉTRU s.n. (Fiz.) Instrument pentru măsurarea luminanței; nitmetru, stilbmetru. [Et. incertă]. Vezi definitia »
TIPOMÉTRU, tipometre, s. n. 1. Instrument pentru măsurarea corpului literelor tipografice. 2. Riglă de metal cu una sau mai multe scări gradate în puncte sau alte unități tipografice și cu care se controlează dimensiunile machetei, textelor etc. – Din fr. typomètre. Vezi definitia »
ALPÉSTRU, -Ă, alpeștri, -stre, adj. Alpin. – Fr. alpestre. Vezi definitia »
CILÍNDRU I. s. m. 1. corp geometric care rezultă din rotirea unui dreptunghi împrejurul uneia dintre laturile sale. ◊ corp în formă de sul. ◊ ~i urinari = elemente microscopice cu aspect cilindric, în tuburile urinifere la bolnavii de nefrită; ~ central = țesut central din structura internă a rădăcinii și a tulpinii plantelor vasculare. 2. piesă în formă de tub din componența unui motor în care se deplasează pistonul. 3. piesă grea a unei mașini, care se rotește în jurul axei sale, pentru a conduce, a presa etc. un material; valț ♦ ~ compresor = tăvălug. II. s. n. joben. (< fr. cylindre, lat. cylindrus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z