Definita cuvantului teleradiografia
TELERADIOGRAFIÁ vb. tr. a face o teleradiografie. (< fr. téléradiographier)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu teleradiografia
ESTÁNCIA SI-A/ s. f. inv. fermă și crescătorie de vite în America de Sud. (< sp. estancia) Vezi definitia »
scîlciá (-iéz, -át), vb.1. A strica ștaifurile. – 2. A strica, a desfigura, a strîmba. – 3. (Trans.) A scutura. – Var. (Trans., Olt.) scălcia, scîlcii. Var. a lui stîlci „a strica”, pornind de la pronunția primitivă, conformă sl., *stlci sau *stlîci: schimbarea lui stlscl este normală, cf. sclifosi. Der. din sl. sŭklŭciti „a încreți” (Cihac, II, 723, cf. cîlți), din lat. calcāre (Tiktin), de la un *calce „călcîi” ‹ lat. calcem (Candrea) sau din bg. izkulčam „a se deplasa rapid” (Pușcariu, Dacor., III, 689), nu este probabilă și nu explică der. Sensul 3 ar putea fi efectul unei confuzii cu sgîlțîi. Der. scîlcea (var. scîlcează, scălcează), s. f. (lemn cu care se bate țesătura în război, pentru a o îndesi; lopată; unealtă de pescuit). Vezi definitia »
chilimia carutei este podeaua acesteia; termenul este intalnit in Oltenia, iar originea acestuia poate veni de la termenul de origine turca (sic!) chilim, care inseamna covor, obiect ce este de regula intins pe podea. chilimie, s.f., plural chilimii Vezi definitia »
EXPATRIÁ vb. refl. a emigra. (< fr. séxpatrier) Vezi definitia »
SAGITÁRIA s. f. plantă erbacee din apele dulci, calme, cu frunze aeriene în formă de vârf de săgeată; varietate de stânjenel. (< fr. sagittaire) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z