Definita cuvantului telescaun
TELESCÁUN s. n. 1. teleferic cu scaune suspendate de un cablu în circuit. 2. scaun suspendat pe cablu la intervale fixe. (< tele2- + scaun)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu telescaun
LĂSTÚN, lăstuni, s. m. Pasăre migratoare mică, asemănătoare cu rândunica (Delichon urbica).Lăstun de apă (sau de mal) = pasăre migratoare cu penajul cenușiu-cafeniu pe spate și alb pe abdomen, care trăiește pe lângă ape (Riparia riparia).Expr. (Adverbial) A sta lăstun pe capul cuiva = a plictisi pe cineva, a se ține scai de cineva. [Var.: (pop.) lostún s. m.] – Din sl. lastunŭ. Vezi definitia »
DEJÚN s. n. masa de prânz; prânz; timpul când se ia această masă. ♦ micul ~ = gustare de dimineață. (< dejuna) Vezi definitia »
Un blog (prescurtat de la web log) este o publicație web ce conține articole periodice, ce au de obicei caracter personal (asemenea unui jurnal), fiind afișate în ordine cronologică inversă. Dacă la început weblogurile erau actualizate manual, cu timpul au apărut unelte care să automatizeze acest proces, făcând acest gen de publicații accesibile publicului larg. Utilizarea unui astfel de software bazat pe navigator este acum un aspect obișnuit al blogging-ului. Scopul blogurilor variază foarte mult, de la jurnale personale la arme ale campaniilor politice, ale programelor media sau ale diferitelor companii. De asemenea, ele variază și în funcție de autor – de la unul singur la o comunitate întreagă. Blogurile pot constitui, de asemenea, o sursă importantă de câștig. Multe webloguri permit vizitatorilor să lase comentarii publice, creând astfel o comunitate de cititori centrată în jurul blogului; altele nu sunt interactive. Totalitatea weblogurilor și a autorilor de bloguri a fost denumită blogosferă. (vezi blogosfera românească, blogosfera moldovenească) Vezi definitia »
FALÚN s.n. (Geol.) Depozit de nisip amestecat cu sfărâmături de cochilii din zona de litoral a mării. [< fr. falun < cuv. provensal]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z