Definita cuvantului neocortex
NEOCÓRTEX, neocortexuri, s. n. (Anat.) Porțiune din creier care filogenetic este cea mai recentă și constituie la om cea mai mare parte a scoarței cerebrale. [Pr.: ne-o-] – Din fr. néo-cortex, engl. neocortex.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu neocortex
MAGNETOFLÉX s. n. aliaj feromagnetic de fier, nichel și cupru, folosit pentru solicitări mecanice foarte mari. (< germ. Magnetoflex) Vezi definitia »
TÉLEX s. n. sistem mixt de telefonie și telegrafie în teleimprimator care folosește, prin comutare, același circuit de transmisie. (< fr. télex) Vezi definitia »
SCÓLEX, scolexuri, s. n. Extremitatea anterioară a teniei, pe care se află organele de fixare. – Din fr. scolex. Vezi definitia »
PLEX s.n. Împletire de rețele nervoase sau de vase sanguine ori limfatice în anumite puncte ale organismului. ◊ Plex solar = plex al sistemului simpatic, situat în partea superioară a abdomenului. [Var. plexus s.n. / < fr., lat. plexus]. Vezi definitia »
SÍMPLEX s.n. 1. Legătură telefonică în care abonatul dispune singur de o linie. 2. Tricot din urzeală cu aspect de față pe ambele părți. [< fr. simplèxe, it., lat. simplex]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z