Definita cuvantului transmigrație
TRANSMIGRÁȚIE s. f. metempsihoză. (< fr. transmigration, lat. transmigratio)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu transmigrație
MISOFOBÍE, misofobii, s. f. (Med.) Teamă patologică de murdărie sau de contaminare. – Din it. misofobia. Vezi definitia »
HIPOGEUZÍE s. f. hiposensibilitate gustativă. (< fr. hypogeusie) Vezi definitia »
REZOLÚȚIE, rezoluții, s. f. 1. Hotărâre luată de un colectiv în urma unor dezbateri. 2. Rezolvare pe care cel în drept o dă unei cereri, unui act etc. 3. (Med.)Dispariție a semnelor de boală sau a unui proces patologic. 4. (Jur.) Desființare, cu efect retroactiv, a unui contract, în cazul în care una din obligațiile reciproce, cărora acesta le dă naștere, nu a fost executată. [Var.: rezoluțiúne s. f.] – Din fr. résolution, lat. resolutio, -onis. Vezi definitia »
HAIDUCÍE, haiducii, s.f. 1. Luptă armată a unor cete de haiduci (1) împotriva asupritorilor, frecventă la sfârșitul evului mediu în țările românești și în Peninsula Balcanică. 2. Viață sau îndeletnicire de haiduc (1). 3. Purtare, deprindere de haiduc (1). – Haiduc + suf. -ie. Vezi definitia »
ARTERIOTOMÍE, arteriotomii, s. f. (Med.) Secționare pe cale chirurgicală a unei artere. [Pr.: -ri-o-] – Din fr. artériotomie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z