Definita cuvantului urson
URSÓN1 s. m. varietate de cârtiță cu părul lung, având aspectul unei blăni. (< fr. ourson)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu urson
BYRON [báirən], George Gordon, lord (1788-1824), poet romantic englez. Temperament liric, violent și excentric, natură solitară, a avut o existență aventuroasă. Creator al eroului romantic (denumit ulterior byronian), sumbru și impetuos, dominat de pasiuni tumultoase și mai ales de sentimentul exacerbat al eului, a lăsat o operă animată de o rară vervă satirică („Pelerinajul lui Childe Harold”, „Don Juan”, „Manfred”) care a exercitat o puternică influență asupra romantismului european. În conflict cu societatea engleză a epocii, B. s-a exilat pe continent. După ce a sprijinit mișcarea carbonarilor italieni, a luat parte la Războiul pentru independență a poporului grec și a murit la Missolonghi. Vezi definitia »
BASÓN s.n. 1. Fagot. 2. Mod de a cânta la orgă. (din fr. basson, it. bassone) Vezi definitia »
PINIÓN s. n. 1. roată dințată, cu diamentru minim, a unui angrenaj. 2. perete triunghiular care încheie la partea superioară zidul unui edificiu; fronton. (< fr. pignon) Vezi definitia »
ADITÓN s.n. (Ant.) Încăpere secretă a unui templu grecesc. [< fr. adyton, cf. gr. adyton – sanctuar]. Vezi definitia »
OSTRÁCON s.n. (Ant.) Nume dat scoicilor pe a căror cochilie se scria numele celor condamnați la ostracizare. [Pl. ostraca1) vezi nota, var. ostrachion s.n. / < gr. ostrakon, ostrakion]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z