Definita cuvantului venesecție
VENESÉCȚIE s. f. deschidere a unei vene prin incizie; flebotomie. (< engl. venesection)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu venesecție
RADIOPELVIMETRÍE s.f. Metodă radiologică de măsurare a diametrelor bazinului obstetrical. [Gen. -iei. / cf. fr. radiopelvimétrie]. Vezi definitia »
ZOOGEOGRAFÍE s. f. ramură a biogeografiei care studiază răspândirea speciilor animale pe suprafața terestră. (< fr. zoogéographie) Vezi definitia »
INSPÉCȚIE, inspecții, s. f. Control, verificare autorizată a unei activități, cercetare a îndeplinirii anumitor dispoziții, hotărâri etc. – Din fr. inspection, lat. inspectio. Vezi definitia »
COMPÁNIE2, companii, s. f. Subunitate militară mai mare decât plutonul și mai mică decât batalionul. ◊ Companie de onoare = denumire a unei companii2 care îndeplinește rolul de gardă de onoare. – Din fr. compagnie, it. compagnia. Vezi definitia »
BUTÉLIE, butelii, s. f. 1. Vas de sticlă, de material plastic sau de metal, de diferite forme, folosit pentru depozitarea și transportarea unor materiale fluide, granulare sau pulverulente. ◊ Butelie de Leyda = condensator electric în formă de cilindru sau de con, alcătuit dintr-o butelie de sticlă cuprinsă între două armături metalice. 2. Sticlă pentru păstrat sau pentru transportat lichide; butelcă. – Din fr. bouteille. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z