Definita cuvantului gabardină
gabardínă (-ne), s. f.1. Stofă fină de lînă. – 2. Trenci. Fr. gabardine.Der. galibardină, s. f. (Arg., pălărie), combinație hazlie cu numele de Garibaldi, nu se știe dacă din pricină că erau foarte la modă pălăriile de fabricație italiană; var. calibarcă, galibarcă, prin confuzie voită cu libarcă.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu gabardină
ADRÉSĂ s.f. 1. indicație pe scrisori, colete etc. care conține numele și domiciliul destinatarului. ♦ la ~ a cuiva = cu privire la cineva. 2. comunicare oficială făcută în scris de o instituție. 3. dexteritate, îndemânare. 4. (inform.) Simbol, cuvânt, cod care indică locul din memoria unei mașini electronice unde se înregistrează o informație. (‹ fr. adresse). Vezi definitia »
DUMNEAVOÁSTRĂ pron. pers. Pronume de politețe pentru persoana a 2-a (singular și plural). [Var.: (pop.) dumnevoástră pron. pers.] – Domnia + voastră. Vezi definitia »
ANTIBIÓZĂ, antibioze, s. f. Inhibare a înmulțirii unui microorganism prin asociere de germani antagoniști. [Pr.: -bi-o-] – Din fr. antibiose. Vezi definitia »
ALTERNÁNȚĂ, alternanțe, s. f. Revenire prin alternare. ♦ Variație a vocalelor sau a consoanelor într-un cuvânt sau în cuvintele din aceeași familie, folosită de limbă pentru a diferenția diversele forme gramaticale sau derivatele unui cuvânt. – Fr. alternance. Vezi definitia »
RENÉTĂ s.f. Instrument recurbat folosit pentru curățirea copitelor la cai. [< fr. rénette]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z