Definita cuvantului găman
gămán (gămáni), s. m. – Mîncăcios, mîncău. Origine incertă. Pare un der. de la *gău „gol, cavitate”, cu suf. expresiv -man, ca în grecoman, gogoman, etc. Celelalte explicații sînt insuficiente: din gr. γεμένος „care a mîncat” (Cihac, II, 661); în legătură cu fr. gourmand (Tiktin); din sb. gamon (Skok 74). Scriban este singurul care a identificat la finală suf. -man.Cf. gaură.Der. gămănie, s. f. (lăcămie).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu găman
TRÚSTMAN, trustmeni, s. m. Fiecare dintre acționarii unui trust (1). – Din engl. trust-man. Vezi definitia »
SUVERÁN, -Ă adj. Suprem, absolut, care este în cel mai înalt grad. ♦ Care se află deasupra tuturor, cu o mare autoritate; care deține autoritatea supremă. // s.m. și f. Monarh, rege, împărat. ♦ (Fig.) Cel care poate dispune liber de soarta și de acțiunile sale. [Cf. fr. souverain, lat.t. suveranus]. Vezi definitia »
CONIACIÁN, -Ă adj., s. n. (din) primul subetaj al senonianului. (< fr. coniacien) Vezi definitia »
ASO SAN, vulcan în centrul ins. Kyushu (Japonia), la NE de Kumamoto. Alt.: 1.592 m. Vulcanul cu cel mai mare crater din lume (114 km circumferință, 27 km N-S, pereți de 610 m înălțime, 5 conuri interne). Unul dintre cei mai activi vulcani de pe glob (111 erupții în perioada 796-1958). Vezi definitia »
LUTEȚIÁN, -Ă, lutețieni, -e, s. n., adj. 1. S. n. Primul etaj al eocenului, ale cărui depozite caracteristice conțin faună de numuliți, lamelibranhiate, gasteropode, echinide etc. 2. Adj. Care aparține lutețianului (1). [Pr.: -ți-an] – Din fr. lutétien. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z