Definita cuvantului avam
AVÁM, -Ă adj. v. avan.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu avam
BIZÁM s. m. mamifer rozător acvatic din Canada, asemănător cu șobolanul, în preajma apelor; ondatra. (< germ. Bisam) Vezi definitia »
HIPOPOTÁM s. m. 1. pahiderm amfibiu, erbivor, mare și greoi, cu picioarele scurte, care trăiește în fluviile și lacurile din Africa ecuatorială. 2. (fam.) om masiv. (< fr. hippopotame) Vezi definitia »
KALÁM s.n. 1. (Cult. islam.) Pană ascuțită de scris cu cerneală; calamus3. 2. (Teolog. islam.) Denumire a unei teologii fundate în secolele VIII-IX e.n., influențată, în principal, de către școlile teologice (rivale) ale mutaziliților și așariților și care propovăduiește ideea unității absolute a lui Dumnezeu, excluzând orice reprezentare antropomorfă a calităților sale, liberul-arbitru (de unde rezultă eliminarea responsabilității faptelor săvârșite de orice persoană), orice atomism legat de învățăturile creației precum și, în mod metodic, întâietatea argumentației raționale în fața celei a faptelor. Kalamul a influențat hotărâtor și dezvoltarea filozofiei evreiești, fiind energic combătut de către filozoful evreu M. Maimonides, care totodată, în disputa pe care o susține împotriva kalamului, oferă o prezentare sistematică a sa. (cuv. ar. = conversație, dispută, explicație) [def. Brockhaus] Vezi definitia »
Am intalnit cuvantul acesta in mai multe carti, cu semnificatia de organ sexual extern masculin, sinonim cu forma obscena a substantivului „penis”, respectiv „pula”. Credeti ca acest cuvant ar trebui introdus in DEXul on-line? Vezi definitia »
AVRAAM, patriarh biblic. Considerat strămoș al israeliților prin fiul său Isaac, născut din căsătoria cu Sara, și al arabilor prin Ismail, alt fiu, pe care l-a avut din legătura sa cu Agar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z