Definita cuvantului buticică
BUTICÍCĂ, buticele, s. f. Diminutiv al lui bute.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu buticică
NISIPÁRIȚĂ, nisiparițe, s. f. Mic pește din apele de munte, asemănător cu zvârluga (Cobitis caspia romanica).Nisip + suf. -ariță. Vezi definitia »
CURTICÍCĂ s. f. Diminutiv al lui curte (I 1). – Curte + suf. -icică. Vezi definitia »
UZÁNȚĂ, uzánțe, s.f. 1. Mod de a proceda, de a lucra propriu pentru un anumit lucru, pentru o anumită activitate. 2. Obicei, datină, cutumă; uzaj (2). 3. (Jur.) Uzanțe diplomatice = totalitatea practicilor în relațiile diplomatice dintre state. (din fr. usance, it. usanza) Vezi definitia »
BÚRSĂ1 s.f. I. Ajutor bănesc acordat de stat, de o instituție, de o persoană particulară etc. unui elev sau unui student pentru a se întreține în timpul studiilor. II. (Med.) Formație anatomică în formă de sac, plină cu un lichid vâscos. ◊ Bursă seroasă = pungă, conținând sinovie, care se formează în apropierea articulațiilor. [Pl. -se. / < fr. bourse, cf. lat. bursa, gr. byrsa – sac]. Vezi definitia »
ARHONDĂRÍȚĂ, arhondărițe, s. f. Călugăriță care îngrijește de arhondaric și care primește oaspeții mănăstirii; arhondăreasă. – Arhondar + suf. -iță. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z