Definita cuvantului ultraradical
ULTRARADICÁL adj. v. EXTREM (II.1.). Margine, limită, capăt (foarte îndepărtat) ◊ Expr. A trece de la (sau a cădea dintr-)o extremă la (sau într-)alta = a trece de la o atitudine (exagerată) la alta opusă (dar tot exagerată). ♦ Extremă dreaptă (sau stângă) = partid sau fracțiune politică dintr-un partid, dintr-o adunare etc., care se situează pe poziții extremiste de dreapta (sau de stânga); parte ultraradicală, exagerată de dreapta (sau de stânga) a spectrului politic. [DEX '98]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu ultraradical
CURIÁL, -Ă, curiali, -e, adj. Care aparține aceleiași curii1; referitor la o curie1; de curie1. [Pr.: -ri-al] – Din lat. curialis, fr. curial. Vezi definitia »
CONVENTUÁL, -Ă adj. referitor la un convent. (< fr. conventuel) Vezi definitia »
CVINCUNCIÁL, -Ă adj. (despre obiecte) dispuse câte cinci (patru în careu și una la mijloc); (despre elemente florale) cu cinci straturi suprapuse. (< lat. quincuncialis, fr. quinconcial) Vezi definitia »
TEMPERAMENTÁL, -Ă, temperamentali, -e, adj. Care aparține temperamentului, privitor la temperament, de temperament. ♦ Plin de energie, de elan, de pasiune. – Temperament + suf. -al. Vezi definitia »
CONFIDENȚIÁL, -Ă adj. care se poate comunica în taină; secret. (< fr. confidentiel) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z