Definita cuvantului obez
obéz (obéză), adj. – Foarte gras. Fr. obèse.Der. obezitate, s. f. din fr. obésité.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu obez
DIÉZ, diezi, s. m. Semn muzical convențional pus înaintea unei note sau la începutul portativului, care arată că nota respectivă trebuie executată cu un semiton mai sus; p. ext. interval de un semiton cu care se ridică o notă sau un șir de note. ♦ (Adjectival; despre note) Ridicat cu un semiton. [Pr.: di-ez] – Din fr. dièse. Vezi definitia »
oștéz (-ze), s. n. – (Trans., înv.) Mahala, periferie. – Var. oșteză. Germ. Hofstadt, prin intermediul mag. hóstát (Gáldi, Dict., 148). – Der. oștezean, adj. (de mahala). Vezi definitia »
curculéz, curculézi, s.m. (reg.) gărgăriță. Vezi definitia »
BONNÉZ, -Ă, bonnézi, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care locuiește în Bonn (fosta capitală a Republicii Federale Germane) sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține de Bonn sau locuitorilor săi, privitor la Bonn sau locuitorii săi. (Bonn (n.pr.) + suf. -ez) Vezi definitia »
GUINEÉZ, -Ă, guineézi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a unuia dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau este originară de acolo; guineean. 2. Adj. Care aparține unuia dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau guineezilor (1.), privitor la unul dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială sau la guineezi, originar din unul dintre statele Guineea, Guineea Bissau sau Guineea Ecuatorială; guineean. (din Guineea (n. pr.) + suf. -ez) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z