Definita cuvantului nerăbdător
NERĂBDĂTÓR, -OÁRE, nerăbdători, -oare, adj. 1. Care nu are răbdare: impacient; p. ext. care nu poate să se stăpânească; iritabil, nervos. 2. Care este cuprins de nerăbdare să facă sau să termine ceva, care dorește, așteaptă cu înfrigurare ceva sau pe cineva. ♦ Care exprimă nerăbdare. – Ne- + răbdător.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu nerăbdător
miglisitór (miglișitór), miglisitoáre, miglisitóri (miglișitóri), -oáre, adj. (reg.) V. mâglisitór. Vezi definitia »
PORTÓR2 s. n. varietate de marmură neagră cu vine galbene. (< fr. portor) Vezi definitia »
COR s.n. 1. Grup de personaje care participă ca un personaj colectiv în desfășurarea acțiunii unei opere dramatice în teatrul antic, cântând versuri; (p. ext.) versurile cântate de acest grup. 2. Grupare de cântăreți care execută împreună muzică vocală. ◊ A face cor cu alții = a face cauză comună cu alții (în scopuri rele). ♦ Compoziție muzicală destinată a fi cântată de mai multe persoane; execuția unei asemenea compoziții. 3. Parte a bisericii unde stă și cântă ansamblul coral în timpul slujbei. [Var. hor s.n. / < lat. chorus, gr. khoros, cf. it. coro, germ. Chor]. Vezi definitia »
VULCANIZATÓR, -OÁRE s.m. și f. Muncitor care lucrează la vulcanizarea cauciucului. [< vulcaniza + -tor]. Vezi definitia »
INAUGURATÓR, -OÁRE, inauguratori, -oare, adj., s. m. și f. (Persoană) care inaugurează o expoziție, un local etc. – Din fr. inaugurateur. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z