Definita cuvantului cocârja
COCÂRJÁ, cocârjez, vb. I. Refl. A se îndoi (de spate); a se gârbovi. [Var.: cocârjí vb. IV.] – Probabil din cârjă (sub influența lui cocoșa, încovoia).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cocârja
BARRANCABERMEJA, oraș în NV Columbiei centrale, la V de Bucaramanga, port pe fl. Magdalena; 137,4 mii. loc. (1985). Expl. și rafinărie de petrol. Conducte spre Cartagena, Medellin și Bogotá. Ind. hîrtiei și astfaltului. Vezi definitia »
UVRAJÁ, uvrajéz, vb. I. Tranz. 1. (Rar, referitor la o muncă considerabilă care necesită meticulozitate și finețe în execuția anumitor obiecte; absol.) A executa cu multă meticulozitate și finețe. ♦ A împodobi cu diverse ornamente. 2. (p. anal. în muz. și lit.) A îmbogăți cu fiorituri (o bucată muzicală), cu înflorituri (acțiunea unei piese de teatru), cu riscul de a supraîncărca sau a crea complicații în mod inutil. [ind. prez. 3 sg. uvrajeáză] (din fr. ouvrager) [def. TLF] Vezi definitia »
DEMENAJÁ vb. tr., intr. a goli, a transporta mobila dintr-o locuință; a schimba o locuință, a (se) muta. (< fr. déménager) Vezi definitia »
MÍJA s. f. art. (Reg.; adesea cu determinări) Nume dat unor jocuri de copii; mijoarca. – Din miji (derivat regresiv). Vezi definitia »
FURAJÁ, furajez, vb. I. Tranz. 1. A prepara furaje. 2. A hrăni animalele cu furaj. – De la furaj. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z