Definita cuvantului erbicid
ERBICÍD, erbicide, s. n. Substanță chimică care distruge buruienile dăunătoare agriculturii. – Din fr. herbicide.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu erbicid
CORVÍD, corvide, s. n. (La pl.) Familie de păsări terestre sau arboricole, omnivore, variate ca mărime și colorit (Corvidae); (și la sg.) pasăre care face parte din această familie. – După fr. corvidés Vezi definitia »
GANOÍD, ganoizi, s. m. (La pl.) Ordin de pești cu scheletul parțial cartilaginos, cu pielea fără solzi sau acoperită de discuri osoase, cu coada împărțită în două părți inegale; (și la sg.) pește din acest ordin. – Din fr. ganoïde. Vezi definitia »
DERMOÍD, -Ă adj. Asemănător cu pielea. [Pron. -mo-id. / < fr. dermoïde, cf. gr. derma – piele, eidos – aspect]. Vezi definitia »
ACÍD1, acizi, s. m. Substanță cu gust acru care înroșeste hârtia albastră de turnesol și care, în combinație cu o bază, formează o sare – Fr. acide (lat. lit. acidus). Vezi definitia »
CONOÍD adj. De formă conică; conoidal. // s.n. Suprafață generată de o dreaptă care se menține paralelă cu un plan dat și se sprijină pe o dreaptă fixă și pe o curbă fixă. [Pron. -no-id. / < fr. conoïde, cf. gr. konos – con, eidos – formă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z