Definita cuvantului ganoid
GANOÍD, ganoizi, s. m. (La pl.) Ordin de pești cu scheletul parțial cartilaginos, cu pielea fără solzi sau acoperită de discuri osoase, cu coada împărțită în două părți inegale; (și la sg.) pește din acest ordin. – Din fr. ganoïde.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ganoid
GLUCOCORTICOÍD, glucocorticoizi, s. m. (Biol.) Hormon secretat de glanda corticosuprarenală, cu rol în reglarea metabolismului glucidelor, lipidelor și protidelor, precum și în cel al apei și al electroliților. – Din fr. glucocorticoïde. Vezi definitia »
SEMIRIGÍD, -Ă, semirigizi, -de, adj. (Tehn.; despre ansambluri) Alcătuit din piese care se pot mișca sau depărta din poziția inițială. – Din fr. semi-rigide. Vezi definitia »
ACÍD s.m. (Chim.) Corp cu gust acru care înroșește hârtia albastră de turnesol și din a cărui combinație cu o bază rezultă o sare. // adj. Cu proprietăți de acid; acru, înțepător. [< fr. acide, cf. lat. acidus – acru]. Vezi definitia »
FERMENTICÍD, -Ă adj., s. n. (substanță) care oprește activitatea fermenților. (< it. fermenticida) Vezi definitia »
SIGMOÍD, -Ă adj. De forma literei sigma. ♦ Valvule sigmoide = cute membranoase situate la originea arterei aorte și a arterei pulmonare. [Pron. -mo-id. / < fr. sigmoïde, cf. gr. sigmoeides < sigma – litera sigma , eidos – formă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z