Definita cuvantului abăgamoarteanțigani
a băga moartea-n țigani expr. 1. a învinui (pe cineva) pe nedrept, a da vina pe altcineva. 2. a lansa o idee / un proiect fără finalitate, care provoacă doar confuzie / derută.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu abăgamoarteanțigani
stroncăní, stroncănésc, vb. IV (reg.) 1. (despre struguri) a zdrobi, a stroși. 2. (fig.) a trăncăni. Vezi definitia »
asmeneni unei marmote, bolnav, incapabil Vezi definitia »
tiopăní, tiopănésc, vb. IV (reg.) a tăpși mămăliga. Vezi definitia »
BERNINI, Giovanni Lorenzo (1598-1680), sculptor, arhitect și pictor italian. Reprezentant de frunte al barocului. Operă vastă, cu influențe în multe țări europene. Prolifică activitate de sculptor: statui („David”, „Sf. Tereza”), grupuri statuare („Apolo și Dafne”), portrete-bust, plăci comemorative. Lucrări în care combină creația arhitecturală cu cea de sculptură (baldachinul și tronul Sf. Petru din bazilica San Pietro, Roma). Printre operele de arhitectură: „Scala Regia” din Palatul Vatican, Biserica Andrea al’ Quirinale, ambele la Roma. Vezi definitia »
CEVENI (CÉVENNES [seven]), Munții ~, masiv muntos în SE Masivului Central francez, alcătuit din roci cristaline și calcare; se prezintă ca o serie de platouri înclinate spre S. Lungime: c. 150 km. Alt. max.: 1.702 m (vf. Lozère). Zăcăminte de huilă. Pomicultură. Creșterea animalelor. Parc național. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z