Definita cuvantului euritmie
EURITMÍE, euritmii, s. f. 1. Armonie de sunete, de linii, de mișcări etc. (în muzică, în dans, în vorbire etc.). 2. Funcționare regulată a unei activități organice ritmice. 3. (Med.) Ritm regulat al pulsului. [Pr. e-u-] – Din fr. eurythmie, it. euritmia.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu euritmie
PARALIZÍE s. f. pierdere totală sau parțială a mobilității și sensibilității corpului. ♦ ~ infantilă = poliomielită. (< fr. paralysie) Vezi definitia »
MILÍȚIE s. f. 1. armată nepermanentă sau de rezervă, cuprinzând și unele corpuri speciale. 2. (în unele țări și la noi până în 1989) organ de stat având drept scop apărarea ordinii publice, a proprietății de stat și a celei personale, precum și a drepturilor și libertăților cetățenești. (< lat. militia, /2/ rus. milițiia) Vezi definitia »
HERNÍE s. f. ieșire a unui viscer; organ din cavitatea în care stă în mod normal. (< fr. hernie, lat. hernia) Vezi definitia »
PELVIGRAFÍE s. f. metodă radiologică de punere în evidență a organelor pelviene cu o substanță de contrast. (< fr. pelvigraphie) Vezi definitia »
porcăráie s.f. (reg.) 1. pășune pe care pasc porcii; porcăreață. 2. mulțime de porci; porcime. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z