Definita cuvantului abadan
ABADAN, oraș în SV Iranului, port petrolier pe Shatt al’Arab; 340 mii loc. (1983). Aeroport. Ind. petrochimică, inclusiv o mare rafinărie de petrol (capacitate 30 mil. t/an).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu abadan
PSIHOFIZICIÁN, -Ă s. m. f. specialist în psihofizică. (< fr. psychophysicien) Vezi definitia »
SELACIÁN, selacieni, s. m. (La pl.) Subclasă de pești marini cu scheletul cartilaginos, cu coada împărțită în două părți inegale, cu corpul acoperit cu solzi și cu țepi; (și la sg.) pește din această subclasă. ♦ (Adjectival) Pește selacian. [Pr.: -ci-an] – Din fr. sélacien. Vezi definitia »
LILIPUTÁN, -Ă adj., s. m. f. liliput. (< liliput + -an, după fr. lilliputien) Vezi definitia »
BURIDAN, Jean (c. 1300- după 1358), filozof scolastic francez. Prof. univ. la Paris. Lucrări sub formă de întrebări la operele lui Aristotel („Questiones”). A abordat problema libertății voinței ajungînd la concluzia că este insolubilă din punct de vedere logic (măgarul lui B.). Vezi definitia »
ORGÁN s.n. 1. Parte a corpului, a unui organism care îndeplinește una sau mai multe funcții vitale sau utile vieții. 2. Piesă componentă a unei mașini sau a unui mecanism. 3. (Fig.) Instrument, mijloc de acțiune, de comunicare; (p. ext.) publicație, ziar. 4. Grup de persoane numite sau alese în conducerea unei organizații politice sau administrative. [Cf. lat. organum, fr. organe, germ. Organ, rus. organ]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z