Definita cuvantului sirenă
SIRÉNĂ, sirene, s. f. I. 1. Aparat (acționat cu aburi, cu aer comprimat etc.) care produce sunete de mare intensitate și cu care se dau semnale în fabrici, în navigație etc. ♦ Sunetul emis de un astfel de aparat. 2. Aparat format dintr-un disc prevăzut cu mai multe găuri, prin care trece un curent de aer și care servește la determinarea înălțimii unui sunet prin comparare cu alte sunete. II. (În mitologia greacă) Ființă fabuloasă, cu aspect de femeie, cu picioare și aripi de pasăre, mai târziu cu coadă de pește, care, prin cântecele ei, ademenea pe corăbieri în locuri primejdioase, unde aceștia își găseau moartea. ♦ Fig. Femeie seducătoare. – Din fr. sirène, it. sirena, lat. siren, -enis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sirenă
pănúță, pănúțe, s.f. (reg.) 1. penaj sau panaș mic purtat la pălărie de femei. 2. pană mică de păun purtată la pălărie de bărbați. Vezi definitia »
colúgă s.f. (reg.) partea unei crengi tăiate lăsate lângă tulpină; cloambă, clenci. Vezi definitia »
LÉNTĂ, lente, s. f. Panglică lată de mătase pe care o poartă regii, demnitarii, cei decorați etc. la solemnități. – Din rus. lenta. Vezi definitia »
FACTÚRĂ2, facturi, s. f. Act justificativ privind vânzările și cumpărările de mărfuri, lucrările executate și serviciile prestate, precum și mărfurile lăsate în păstrare; formular tipărit pe care se întocmește un astfel de act. – Din fr. facture. Vezi definitia »
ZOOCULTÚRĂ s.f. (Liv.) Ramură a agriculturii care se ocupă cu creșterea animalelor. [Pron. zo-o-. / cf. it. zoocultura]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z