Definita cuvantului aschaffenburg
ASCHAFFENBURG [așáfənburc], oraș în Germania (Bavaria), port pe Main; 145 mii loc. (198, cu suburbiile). Tricotaje, celuloză și hîrtie, constr. de mașini electrice și de precizie.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu aschaffenburg
pirg (-guri), s. n. – Tun, fortăreață. Ngr. πύργος (Gáldi 228). Sec. XVIII, înv., împrumut cultural. Vezi definitia »
ÍCEBERG s.n. v. aisberg. Vezi definitia »
BERG, Aksel Ivanovici (1893-1976), radiotehnician rus. Lucrări în domeniile proiectării generatoarelor cu tuburi electronice și problemelor de stabilizare a frecvenței. Vezi definitia »
BRANDENBURG 1. Land în E Germaniei, traversat de rîul Spree și cuprinzînd și landul Berlin; 27,6 mii km2; 2,6 mil. loc. (1989). Centru ad-tiv: Postdam. Ind. constr. de mașini, textilă, alim. Culturi de secară, orz, cartofi. Creșterea porcinelor. 2. Oraș, în E Germaniei, la V de Berlin, port pe Havel; 95 mii loc. (1988). Nod de comunicații. Filaturi și țesătorii, constr. navale, oțelării, produse chimice, fabrică de jucării. Monumente: catedrală (sec. 10-12), biserica Sankt Gotthard (sec. 15), turnuri din zidul de incintă (sec. 15). 3. Veche prov. istorică în Germania. Marcă înființată de Carol cel Mare, stăpînită de dinastia ascaniană (pînă în 1319) și apoi de Hohenzollerni (din 1415). B. a fost nucleul în jurul căruia a luat ființă Prusia. Vezi definitia »
METALÚRG s.m. (Rar) Metalurgist. [< germ. Metallurg]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z