Definita cuvantului bretea
BRETEÁ, bretele, s. f. 1. (La pl.) Obiect de îmbrăcăminte bărbătească confecționat din două fâșii de elastic, pânză, piele etc. care se trec peste umeri, prinzându-se în fată și în spate de pantaloni pentru a-i susține. 2. Fâșie de pânză, mătase, panglică etc. cu care sunt prevăzute unele obiecte de îmbrăcăminte spre a le susține pe umeri. – Refăcut din pl. bretele (< fr. bretelles).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bretea
ASÉMENEA2 adv. 1. Tot așa, în același fel, deopotrivă (de...). 2. Pe lângă aceasta; încă, mai; totodată. [Var.: asémene, asémeni adv.] – Lat. assimile. Vezi definitia »
zahareá v. zahereá Vezi definitia »
PANGEÁ, pangele, s. f. (Bot.; reg.) Numele a două legume din familia chenopodiaceelor: a) sfeclă (Beta vulgaris); b) sfeclă roșie (Beta rubra). – Din tc. pancar. Vezi definitia »
ENUCLEÁ vb. tr. a extirpa un organ (ochi), o tumoare prin separare de țesuturile învecinate. ◊ (biol.) a îndepărta experimental nucleul. (< lat. enucleare) Vezi definitia »
Capacitatea unui organism de a realiza un „echilibru distabil” in conditiile variatiilor care apar in mediul intern. Un exenplu caracteristic in acest sens este oferit de complexul mama-produs de conceptie (embrion, fetus)/ Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z