Definita cuvantului disponibilitate
DISPONIBILITÁTE, disponibilități, s. f. 1. Însușirea de a fi disponibil; starea a ceea ce este disponibil. 2. (În loc. adv.) În disponibilitate = scos (temporar) dintr-o slujbă (cu posibilitatea de a fi rechemat în activitate). 3. Lucru, bun de care se poate dispune; rezervă. 4. (Mai ales la pl.) Stare sufletească în care sentimentele și rațiunea se manifestă libere și în plenitudinea lor. – Din fr. disponibilité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu disponibilitate
FLEXIBILITÁTE s. f. însușirea a ceea ce este flexibil. (< fr. flexibilité) Vezi definitia »
PUERPERALITÁTE s.f. Starea femeii de la fecundație până la sfârșitul lăuziei. [Cf. fr. puerpéralité]. Vezi definitia »
IDENTITÁTE, identități, s. f. 1. Faptul de a fi identic cu sine însuși. ◊ Principiul identității = principiu fundamental al gândirii care impune ca formele logice să păstreze unul și același sens în decursul aceleiași operații. ♦ Asemănare, similitudine perfectă. 2. Ansamblu de date prin care se identifică o persoană. 3. (Mat.) Relație de egalitate în care intervin elemente variabile, adevărată pentru orice valori ale acestor elemente. – Din fr. identité, lat. identitas, -atis. Vezi definitia »
INTIMITÁTE s.f. 1. Caracterul a ceea ce este intim. ♦ Legătură strânsă; prietenie intimă, apropiată. ◊ A trăi (sau a fi) în intimitatea cuiva = a avea legături strânse cu cineva, a face parte dintre apropiații cuiva. ♦ Profunzime, adâncime (a unui sentiment, a unui gând etc.). 2. (La pl.) Lucruri, chestiuni personale. [Cf. fr. intimité]. Vezi definitia »
SOLEMNITÁTE, solemnități, s. f. 1. Însușire a ceea ce este solemn; ceremonial care însoțește îndeplinirea unui act solemn. ♦ Măreție, seriozitate, gravitate, sobrietate. 2. Act solemn săvârșit cu fast. ♦ Ceremonie publică pentru sărbătorirea sau comemorarea unui eveniment ori a unei persoane. 3. Îndeplinire a unor forme care fac valabile actele juridice. – Din lat. sollemnitas, -atis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z