Definita cuvantului transnistrean
TRANSNISTREÁN, -Ă, transnistreni, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Al Transnistriei, privitor la Transnistria, din Transnistria. 2. S. m. și f. Locuitor din Transnistria. – Adaptare după transnistrian, -ă adj., s. m. și f. – [DO]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu transnistrean
galicián (referitor la Galicia) [c pron. s] (-ci-an) adj. m., s. m., pl. galiciéni (-ci-eni); adj. f., s. f. galiciánă, pl. galiciéne Vezi definitia »
cliroșeán, cliroșéni, s.m. (înv.) față bisericească, cleric. Vezi definitia »
ALBIÁN s.n. Etajul inferior al cretacicului mediu. // adj. Care aparține acestui etaj. [Pron. -bi-an. / cf. germ. Albian, fr. albien]. Vezi definitia »
CAFTÁN, caftane, s. n. (Înv.) Manta orientală, albă, lungă și largă, împodobită cu fire de aur sau de mătase, pe care o purtau domnitorii și boierii români. ◊ Expr. A îmbrăca (cu sau în) caftan = a (se) ridica la rangul de domn sau de boier. ♦ Simbol al rangului de boier. – Din tc. kaftan. Vezi definitia »
PEȘTIMÁN, peștimane, s. n. 1. (Înv. și pop.) Obiect de îmbrăcăminte femeiască confecționat din stambă sau din alt material ușor, care se înfășoară, în unele locuri la țară, ca o fustă în jurul trupului; p. ext. șorț de protecție purtat de meseriași. 2. (Reg.) Legătoare de cap care se poartă pe sub broboadă. [Var.: (reg.) peștemán s. n.] – Din tc. peștimal. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z