Definita cuvantului belerofon
BELEROFON (în mitologia greacă), erou corintian, fiul lui Poseidon. A ucis Himera și a învins amazoanele, călărind pe calul înaripat Pegas.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu belerofon
GRAVITON s. m. ParticulĂ? ipoteticĂ?, socotitĂ? a fi cuanta câmpului de gravitație. -Din fr., engl. Graviton Vezi definitia »
GRAMOFÓN, gramofoane, s. n. Aparat pentru reproducerea sunetelor înregistrate pe o placă, prevăzut cu o doză2 de redare cu ac și cu o pâlnie de rezonanță. – Din fr. gramophone, germ. Grammophon. Vezi definitia »
MAGNETOFÓN s. n. aparat de înregistrare și redare electromagnetică a sunetelor cu ajutorul unei benzi subțiri de oțel, sau de material plastic, acoperită cu un strat fin de substanță feromagnetică. (< fr. magnétophone) Vezi definitia »
TAHIÓN s. m. particulă elementară ipotetică, despre care se presupune că ar depăși viteza luminii. (< engl., fr. tachyon) Vezi definitia »
TERMOSIFÓN s.n. Ansamblu de conducte într-o instalație de încălzire centrală, în care circulația apei se face pe baza diferenței de densitate dintre apa caldă care se ridică și apa rece care coboară. [< fr. thermosiphon]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z