Definita cuvantului adresa
ADRESÁ, adresez, vb. I. Refl. și tranz. 1. A (se) îndrepta (cu) vorba către cineva. 2. A (se) îndrepta către o persoană, o instituție etc. (cu) o invitație, o cerere etc.; a face apel la... ♦ Tranz. A scrie adresa pe o scrisoare, pe un pachet etc. – Fr. adresser.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu adresa
MASÁ2, masez, vb. I. Tranz. și refl. A (se) aduna în număr mare, în grup compact; a (se) concentra, a (se) îngrămădi. – Din fr. masser. Vezi definitia »
ECLIPSÁ, eclipsez, vb. I. Tranz. 1. (La pers. 3) A întuneca total sau parțial un corp ceresc, interpunându-se în calea razelor lui de lumină sau între el și soare. 2. Fig. A pune, a lăsa în umbră, a întuneca, a umbri; a întrece, a depăși pe cineva (în merite, în strălucire). ♦ Refl. (Fam.) A se face nevăzut, a pleca pe furiș; a dispărea. – Din. fr. éclipser. Vezi definitia »
RELANSÁ vb. I. tr. 1. a lansa din nou sau în sens invers. 2. (tenis) a arunca din nou, a trimite înapoi mingea. 3. a da un nou avânt. II. intr. (la jocul de cărți) a face un relans. (< fr. relancer) Vezi definitia »
DECOMPENSÁ vb. tr., refl. (med.) a(-și) strica starea de echilibru funcțional. (< fr. décompenser) Vezi definitia »
ambutisa,ambutisez,vb.I.Tranz.A prelucra prin deformare plastica,la cald sau la rece,un semifabricat din tabla pentru a obtine capaceçutii,farfurii etc.-Cf. fr.emboutir Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z