Definita cuvantului aflecări
A FLECĂRI a bate apa în piuă, a clămpăni, a clănțăni, a da cu clanța, a-i da cu praftorița, a găvări, a îndruga verzi și uscate, a întinde pelteaua, a lungi pelteaua, a sporovăi, a spune vrute și nevrute, a toca, a toca câte-n stele și-n soare, a tolocăni ca o moară stricată, a umbla cu plosca / cu plugușorul, a vorbi verzi și uscate / vrute și nevrute, a zice vrute și nevrute.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu aflecări
PORTOCHELÁRI s. m. Toc de piele, de material plastic, de metal etc. în care se țin ochelarii. – Port1- + ochelari. Vezi definitia »
MATRI- Element prim de compunere savantă cu semnificația „mamă”, „matern”. [< fr., it., lat. matri-, cf. lat. mater, matris]. Vezi definitia »
LINCIURÍ, linciuresc, vb. IV. Refl. (Reg.) A se băga în apă bălăcindu-se, împroșcând apa etc. – Formație onomatopeică. Vezi definitia »
a avea înfățișări expr. (stud.) a avea examen Vezi definitia »
POTÚRI s. m. pl. (Înv. și pop.) Pantaloni largi în partea de sus și strânși pe pulpe (cu obiele), împodobiți pe margini cu găitane, purtați astăzi de țăranii din unele regiuni, iar odinioară de arnăuți și de haiduci. ♦ Pantaloni țărănești confecționați din piele tăbăcită de oaie sau de miel. – Din tc. potur. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z