Definita cuvantului björling
BJÖRLING [biörliŋ], Jussi (1911-1960), tenor suedez. A făcut parte din ansamblul operei Metropolitan din New York. Repertoriu francez și italian.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu björling
CHILUNG, oraș în SE Chinei, în N ins. Taiwan, port la NE de Taibei; 348,5 mii loc. (1988). Expl. de aur, argint și cupru. Șantiere navale. Ind. chimică, a cimentului și alim. Feribot spre Rep. Coreea. Vezi definitia »
TRÁINING s. n. (sport; rar) antrenament. (< engl. training) Vezi definitia »
SIMERÍNG, simerínguri, s.n. (Tehn.) Garnitură (2) elastică de etanșare care se montează pe anumite organe cu ajutorul unui resort spiral în formă de inel. (cf. engl. simmering, germ. Simmering) Vezi definitia »
ANTIDÓPING adj.invar. Contra dopingului. [Cf. engl. antidoping]. Vezi definitia »
otîng (-guri), s. n. – Pîrghie care se pune la jugul plugului pentru a avantaja boul mai slab. – Var. otînc. Sl. otągu (Conev 61); nu e probabilă der. din sl. tiniku „slab, delicat” (Scriban). – Der. otînci (var. otîngi, otînji), vb. (a pune o pîrghie mică la jug; a pune în mișcare cu o pîrghie; a deschide, a rupe; a pedepsi, a bate), ultimul sens pornind de la ideea de „a lovi cu o pîrghie” (nu e admisibilă der. din sl. otiničati „a extenua”, propusă de Cihac, II, 234 și nici cea din sl. *otutąžiti „a prigoni”, sugerată de Tiktin); otînjeală, s. f. (Mold., bătaie, chelfăneală). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z