Definita cuvantului briptă
BRÍPTĂ, bripte, s. f. (Reg.) Cuțit sau briceag primitiv, cu mâner de lemn. ♦ Expr. A lua (pe cineva) la briptă = a bate (pe cineva). – Din scr. britva, ucr. brytva.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu briptă
pofáică s.f. (reg.) figură, obraz, față. Vezi definitia »
SERENÁDĂ s.f. Concert de muzică vocală sau instrumentală cu caracter romantic care se execută seara sau noaptea sub fereastra cuiva în semn de omagiu sau de dragoste; compoziție muzicală pentru acest gen de concert. [Var. serenată s.f. / < fr. sérénade, cf. it., sp. serenata < lat. serenus – senin, germ. Serenade]. Vezi definitia »
mustopítă (-te), s. f. – Dulceață de pastă de fructe cu suc. – Var. mostochină. Ngr. μουτόπητα (Cihac, II, 678). În Mold. și Trans. Var., pe care Scriban o explică prin it. mistocchino, pare să rezulte din pronunțarea mold. a lui p. Vezi definitia »
XILÓZĂ s.f., g.-d. art. xilózei; pl. xilóze Vezi definitia »
RISTÚRNĂ s. f. 1. parte a primei de asigurare reținută de asigurător în cazul în care asiguratul renunță la asigurare. 2. sumă restituită de vânzător cumpărătorului, care a fost fixată anticipat în raport cu importanța cifrei de afaceri. (< fr. ristourne, it. ristorno) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z