Definita cuvantului agricultură
AGRICULTÚRĂ, agriculturi, s. f. Cultivarea pământului (și creșterea animalelor) în vederea obținerii unor produse alimentare și a unor materii prime pentru industrie; totalitatea lucrărilor și metodelor întrebuințate în acest scop. ◊ Agricultură socialistă = agricultură făcută pe mari întinderi de pământ, bazată pe mijloacele și metodele cele mai înaintate de muncă, pe folosirea cuceririlor științei și pe proprietatea colectivă sau de stat asupra pământului și a mijloacelor de producție. – Fr. agriculture (lat. lit. agricultura).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu agricultură
pâinăreásă, pâinărése, s.f. 1. (înv.) brutăreasă. 2. (reg.) vânzătoare de pâine. Vezi definitia »
OOSFÉRĂ s. f. gamet femel la plante (corespunzător oocitului la animale) care, după fecundație, se transformă în ou. (< fr. oosphère) Vezi definitia »
IÁRĂ1 adv. v. iar1. Vezi definitia »
GELATÍNĂ s. f. 1. substanță proteică coloidală extrasă prin fierbere din oase, cartilaje etc., folosită în industria alimentară și farmaceutică, în bacteriologie, tehnică etc. ◊ piele crudă, pregătită pentru tăbăcire. 2. preparat dulce din sirop de fructe sau dintr-o cremă închegată cu gelatină (1). (< fr. gélatine, it. gelatina) Vezi definitia »
AGRICULTÚRĂ s. f. ramură a producției materiale incluzând operațiile și metodele de cultivare a pământului și creșterea vitelor. (< fr. agriculture, lat. agricultura) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z