Definita cuvantului altern
ALTÉRN, -Ă, alterne, adj. n. și f. (În expr.) Unghiuri alterne interne (sau externe) = fiecare dintre cele două perechi de unghiuri formate în interiorul (sau în exteriorul) a două drepte paralele tăiate de o secantă, de o parte și de alta a acesteia. Frunze (sau flori) alterne = frunze (sau flori) așezate de o parte și de alta a tulpinii sau a ramurilor, la niveluri diferite. Sistem altern = sistem de agricultură care se bazează pe alternarea culturilor pe același teren. – Fr. alterne (lat. lit. alternus).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu altern
INFÉRN s. n. 1. (mit.) locaș subpământean unde se credea că rămân sufletele morților. 2. iad. 3. colecție de cărți licențioase, formând, în bibliotecile mari, o secție aparte unde accesul este limitat. 4. (fig.) atmosferă de dezordine și de confuzie; situație greu de suportat, viață chinuită. (< lat. infernus, it. inferno) Vezi definitia »
TACITÚRN, -Ă adj. (Liv.) Cu o fire tăcută, tăcut din fire. [Cf. fr. taciturne, it. taciturno, lat. taciturnus]. Vezi definitia »
CÁMGARN s. n. lână cu păr lung, care capătă după pieptănare o uniformitate deosebită. ◊ stofă de calitate superioară din fire de lână netede. (< germ. Kammgarn) Vezi definitia »
LICÓRN s.m. Animal fabulos imaginat ca un cal cu un corn foarte lung în frunte; inorog. [< fr. licorne, cf. lat. unicornus]. Vezi definitia »
scârn1, -ă, adj. (înv.) murdar, scârnav. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z