Definita cuvantului sârg
SÂRG s. n. (Pop.; în loc. adv.) Cu (sau, reg., de, în) sârg = repede, iute; îndată, imediat. – Din magh. sürgös „grăbit”.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sârg
CATÁRG, catarge, s. n. 1. Stâlp de lemn sau tub metalic care se montează vertical pe o navă pentru a susține pânzele sau antenele de telegrafie fără fir; arbore. 2. Construcție de metal care înlocuiește turnul de extracție în industria petrolieră. – Din ngr. katárti. Vezi definitia »
AMÚRG, amurguri, s. n. Semiîntuneric care se lasă după apusul soarelui și ține până la venirea nopții; înserare, crepuscul, amurgit. ◊ Loc. adv. În amurg = când se lasă seara. ♦ Fig. Bătrânețe, sfârșitul vieții. – A + murg „amurg”. Vezi definitia »
ARLBERG, trecătoare în Alpii Centrali (Austria), între Alpii Retici și Alpii Bavariei, punînd în legătură Tirolul cu Vorarlberg, la 1.802 m alt.La 1.311 m alt. s-a construit (1884) un tunel feroviar (10.239 m) și o c. f. electrificată, iar la 1.793 m alt., în 1978, un tunel rutier (14 km, cel mai lung din lume). Vezi definitia »
ÁISBERG s.n. Bloc de gheață plutitor, desprins din marile ghețuri polare, care se întâlnește în apele din jurul polilor. [Scris și iceberg. / < engl. iceberg]. Vezi definitia »
BAMBERG, oraș în S Germaniei Centrale (Bavaria), în apropiere de Main; 120 mii loc. (1987, cu suburbiile). Nod de comunicații. Textile, hîrtie; echipament electronic; constr. de mașini. Numeroase monumente (catedrală, sec. 13, cu un important ansamblu de sculpturi). Palat episcopal (sec. 16). Observator astronomic. Muzee. Filarmonică renumită. Menționat în 902. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z