Definita cuvantului cod
COD2, coduri, s. n. 1. Act normativ care cuprinde o culegere sistematică de reguli juridice privitoare la o anumită ramură a dreptului. Cod penal. Codul muncii ♦ Ansamblu de reguli privind comportarea cuiva. 2. Sistem de semne sau de semnale convenționale care servește la transmiterea unui mesaj, a unei comunicări. ◊ Cod poștal = număr atribuit unei localități sau străzi. Cod de culori = sistem de notare prin culori a cifrelor care reprezintă parametrii principali ai rezistorilor și condensatoarelor. 3. (Biol.; în sintagma) Cod genetic = mecanism prin care se înregistrează, se conservă și se transmite informația ereditară. – Din fr. code.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cod
nematód s. n., pl. nematode Vezi definitia »
HEXAPÓD, -Ă adj. (Despre animale) Care are șase picioare. // s.n.pl. Clasă de insecte cu șase picioare; (p. ext.) denumire a clasei insectelor; (la sg.) insectă din această clasă. [< fr. hexapode(s), cf. gr. hex – șase, pous – picior]. Vezi definitia »
MIRIAPÓD, miriapode, s. n. (La pl.) Clasă de animale inferioare, cu corpul alcătuit din segmente sau din inele și cu multe perechi de picioare; (și la sg.) animal care face parte din această clasă. [Pr.: -ri-a-] – Din lat. myriapoda, fr. myriapode. Vezi definitia »
tripód (-de), s. n. – Trepied, scaun cu trei picioare. Ngr. τριπόδι (Candrea). Vezi definitia »
DIPÓD, -Ă adj. 1. (despre animale inferioare) cu două membre sau organe analoage servind drept picioare. 2. (despre versuri) alcătuit din două picioare. (< fr. dipode) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z