Definita cuvantului val
val s. n., pl. váluri

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu val
TENDENȚIONÁL, -Ă adj. (Rar) Ca tendință. [Pron. -ți-o-. / după fr. tendanciel]. Vezi definitia »
ABISÁL, -Ă, abisali, -e, adj. 1. De abis. ♦ Care se află sau care trăiește la mari adâncimi în mări sau în oceane. Regiune abisală. Animal abisal. 2. Care se referă la subconștient, al subconștientului. – Din fr. abyssal. Vezi definitia »
DEMERSÁL, -Ă adj. 1. (despre organisme) care trăiește în zona litorală, venind în contact direct cu fundul apei. 2. (despre ouăle de pești) care cad pe fundul apei. (< fr. démersal) Vezi definitia »
LACRIMÁL, -Ă adj. 1. Referitor la lacrimi. ◊ Glandă lacrimală = glandă care secretă lacrimile; canal lacrimal = canal prin care se scurg lacrimile în gât. 2. (Fig.) Care produce emoții puternice, zguduite până la lacrimi. [< fr. lacrymal, cf. lat. lacrima – lacrimă]. Vezi definitia »
PATRIMONIÁL, -Ă, patrimoniali, -e, adj. Care aparține unui patrimoniu, privitor la un patrimoniu; care se moștenește, ereditar; de familie. ◊ Bunuri patrimoniale = bunuri care pot fi evaluate în bani. Raporturi patrimoniale = raporturi juridice cu conținut economic. [Pr.: -ni-al] – Din fr. patrimonial. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z