Definita cuvantului atelă
ATÉLĂ, atele, s. f. Fiecare dintre elementele care formează împreună un dispozitiv întrebuințat pentru a imobiliza corpul sau membrele bolnave, în special fracturate. – Fr. attelle.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu atelă
COTIERĂ (pl. COTIRE) 1. apărătoare de coate (pentru sportivi care se pot lovi la coate) 2. Mânecă medicinală, elastică pentru zona cotului, având diametru mai mic astfel încât se exercite presiuni usoare asupra zone. Vezi definitia »
UNEÁLTĂ, unelte, s. f. 1. Piesă, ansamblu de piese, dispozitiv acționat manual sau de un mecanism, care servește pentru a efectua o operație tehnică de prelucrare mecanică, de montare, manevrare etc.: p. ext. piesă auxiliară care servește la efectuarea unei lucrări. 2. Fig. Mijloc folosit pentru atingerea unui anumit scop (reprobabil); persoană, grup sau organizație de care se servește cineva pentru atingerea unui anumit scop (reprobabil). 3. (În sintagma) Unealtă gramaticală = instrument gramatical, v. instrument.Une[le] + alte[le]. Vezi definitia »
BÓNĂ, bone, s. f. Îngrijitoare angajată într-o familie pentru a crește copiii și a-i învăța o limbă străină. – Din fr. bonne, germ. Bonne. Vezi definitia »
ANCHILOSTOMIÁZĂ, achilostomiaze, s. f. Boală (provocată de anchilostom) care se caracterizează prin inflamarea mucoasei intestinale și prin pierderea hemoglobinei. [Pr.: -mi-a-] – Fr. ankylostomiase. Vezi definitia »
MÂNĂ aripă, cange, cazma, magnet, mistrie, muflă, vâslă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z