Definita cuvantului bursucă
BURSÚCĂ (‹ bursuc) s. f. Mică plantă erbacee (5-15 cm) din familia scrofulariaceelor, cu flori violet-închis, dispuse în spic, și fructe capsule, răspîndită în regiunea alpină și subalpină (Bartsia alpina).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bursucă
șindilíță, șindilíțe, s.f. (reg.) scândurică de brad sau de fag folosită la acoperișul clădirilor; șindriluță. Vezi definitia »
présă (prése), s. f.1. Tipar, gazetărie. – 2. (Arg.) Poliție. Fr. presse.Der. presa, vb., din fr. presser; presar, s. m. (Arg., polițai). Vezi definitia »
OXALÓZĂ s. f. afecțiune rară, la copii, caracterizată prin depunerea cristalelor de oxalat de calciu în rinichi și în alte organe și prin litiază urinară oxalică. (< fr. oxalose) Vezi definitia »
BĂLĂNUȚĂ, Leopoldina (1934-1998, n. Păulești, jud. Vrancea), actriță română de teatru și film. Creații elaborate cu inteligență și sensibilitate (pe scenă: „Doi pe un balansoar” de Gibson, „Jocul ielelor” de C. Petrescu, „Antigona” de Sofocle; în film: „Pisica de mare”, „Nunta de piatră”, „Dicolo de pod”). Vezi definitia »
BANCRÚTĂ, bancrute, s. f. (În orânduirea capitalistă) Situație a unui comerciant falit, care s-a făcut vinovat de rea administrație sau de fraudă în dauna creditorilor. – Fr. banqueroute. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z