Definita cuvantului auzitor
AUZITÓR, -OÁRE, auzitori, -oare, s. m. și f. (Înv.) Auditor. – Din auzi + suf. -(i)tor.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu auzitor
DECÓR s. n. 1. ansamblu de obiecte (panouri, mobilier etc.) pentru a crea cadrul în care se desfășoară un spectacol, un balet, un film. 2. (fig.) cadru, ambianță; peisaj, tablou. 3. podoabă, ornament; ornamentație. (< fr. décor) Vezi definitia »
INVERTÓR s.n. Mutator care transformă curentul electric continuu în curent electric alternativ. [< engl. inverter] Vezi definitia »
OSTENITÓR, -OÁRE, ostenitori, -oare, adj. (Înv. și pop.) 1. Obositor, istovitor; p. ext. greu, dificil. 2. (Adesea substantivat) Care muncește din greu, care se străduiește; muncitor, truditor. – Osteni + suf. -tor. Vezi definitia »
DONATÓR, -OÁRE s.m. și f. Persoană care face o donație. ◊ Donator de sânge = persoană care dă o cantitate din sângele său pentru a fi folosită la transfuzii; donor. [Cf. lat. donator, fr. donateur]. Vezi definitia »
TERMINATÓR, terminatoáre, s.n. Linie marginală, opusă limbului, care desparte partea luminată de soare de cea obscură de pe discul lunii și al planetelor. (cf. fr. terminateur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z