Definita cuvantului taică
TÁICĂ s. m. (Pop.) 1. Tată. ♦ (La vocativ) Termen afectiv cu care se adresează cineva unui om mai în vârstă; termen afectiv cu care se adresează un părinte copilului său, un om mai în vârstă unuia mai tânăr etc. 2. (Determinat prin „părinte” sau „popă”) Nume (de adresare) dat preotului. – Din tată (după maică). Cf. scr. tajko.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu taică
DIFLUÉNȚĂ, difluențe, s. f. Împărțire a cursului unei ape curgătoare în două brațe, la vărsarea ei în altă apă curgătoare. [Pr.: -flu-en-] – Din fr. diffluence. Vezi definitia »
pițigúșă, pițigúșe, s.f. (reg.) 1. femeiușca pițigoiului. 2. fructul pomului numit „pițiguș”. 3. (în expr.) de-a pițigușa = de-a prinselea, podul popii, de-a pițigaia. Vezi definitia »
TRÓMBĂ, trombe, s. f. 1. Coloană înaltă de apă de formă conică, ridicată de vârtejurile de vânt, care o fac să se învârtească cu mare iuțeală în jurul ei însăși. ♦ Vânt în formă de vârtej cu axă verticală sau puțin înclinată și cu o mare viteză; p. ext. coloană de fum, de praf etc. ridicată de un vânt puternic; vârtej. 2. Tub prin care se face ventilația în încăperile de jos ale unui vapor. – Din fr. trombe. Vezi definitia »
BILIVERDÍNĂ s.f. (Biol.) Pigment biliar de culoare verde, produs al oxidării bilirubinei. [< fr. biliverdine]. Vezi definitia »
alurghídă s.f. (înv.) manta de purpură Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z