Definita cuvantului talangă
TALÁNGĂ, tălăngi, s. f. Clopot care se atârnă la gâtul vitelor și al oilor; balangă; sunetul produs de un astfel de clopot. [Var.: taláncă s. f.] – Cf. balangă.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu talangă
LITIÉRĂ s.f. 1. Lectică. 2. Strat de frunze moarte și de alte resturi vegetale și animale care acoperă solul în pădure. [Pron. -ti-e-. / < fr. litière]. Vezi definitia »
CEREÁLĂ, cereale, s. f. (La pl.) Grup de plante din familia gramineelor (grâu, porumb etc.), cu rădăcini fasciculate, tulpini neramificate și fructele cariopse, ale căror semințe servesc ca hrană omului sau animalelor și ca materie primă în industria alimentară; (și la sg.) plantă care face parte din acest grup. [Pr.: -re-a-] – Din fr. céréale. Vezi definitia »
IMPORTÁNȚĂ s. f. Faptul de a fi important, caracterul unui lucru important; însemnătate; semnificație. ◊ Loc. adv. Cu importanță = cu convingerea (nejustificată) că spune sau face ceva important; cu înfumurare. ◊ Expr. A-și da importanță = a se îngâmfa, a se crede om de seamă, superior. Plin de importanță = înfumurat, îngâmfat, încrezut. – Din fr. importance. Vezi definitia »
VASCULÍTĂ s. f. leziune vasculară inflamatorie; vascularită. (< fr. vasculite) Vezi definitia »
MUIERÚȘĂ, muierușe, s. f. Muierușcă (1). – Muiere1 + suf. -ușă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z