Definita cuvantului bolșevism
BOLȘEVÍSM s. n. Învățătură leninistă despre teoria și tactica mișcării revoluționare a proletariatului și despre transformarea revoluționară a orânduirii capitaliste în orânduire comunistă; leninism. – Rus bol'ševizm.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bolșevism
PANAFRICANÍSM s. n. doctrină politică de luptă revoluționar-democratică și progresistă pentru unitatea și solidaritatea popoarelor africane. (< fr. panafricanisme) Vezi definitia »
SILABÍSM s. n. Sistem de scriere în care fiecare silabă este reprezentată printr-un semn. – Din fr. syllabisme. Vezi definitia »
MACROCÓSM s. n. (Livr.) Lumea în totalitatea ei; Univers, cosmos. [Var.: macrocósmos] – Din fr. macrocosme. Vezi definitia »
NANÍSM s. n. 1. Anomalie caracterizată prin creștere insuficientă în înălțime raportată la media vârstei și a speciei sau a rasei respective. 2. Încetinire sau oprire a creșterii plantelor ca rezultat al unor condiții nefavorabile sau al acțiunii unor agenți patogeni. – Din fr. nanisme. Vezi definitia »
STIGMATÍSM s.n. Proprietate a unui sistem optic de a da pentru fiecare punct al unui obiect o imagine care este tot un punct. [< fr. stigmatisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z