Definita cuvantului boston
BÓSTON2 s. n. Presă mică de imprimat tipărituri de format redus. – Germ. Boston[presse].

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu boston
RITÓN s.n. Vas conic de metal sau de lut, curbat ca un corn de vită, cu vârful modelat în forma unui cap de animal, folosit de grecii antici pentru libații sacre și petreceri. [Scris și rhyton. / < gr. rhyton]. Vezi definitia »
AGNON, Samuel Josef (1888-1970), scriitor israelian. Romane („Colina devine șes”, „Trusoul miresei”) și nuvele, remarcabile prin patosul uman, prin umorul fin și prin pregnanța simbolurilor mărturisind neliniștile omului contemporan. Premiul Nobel (1966), împreună cu Nelly Sachs. Vezi definitia »
TIFÓN1 s.n. Țesătură de bumbac, întrebuințată mai ales la pansamente. [Cf. engl. tiffany]. Vezi definitia »
BYRON [báirən], George Gordon, lord (1788-1824), poet romantic englez. Temperament liric, violent și excentric, natură solitară, a avut o existență aventuroasă. Creator al eroului romantic (denumit ulterior byronian), sumbru și impetuos, dominat de pasiuni tumultoase și mai ales de sentimentul exacerbat al eului, a lăsat o operă animată de o rară vervă satirică („Pelerinajul lui Childe Harold”, „Don Juan”, „Manfred”) care a exercitat o puternică influență asupra romantismului european. În conflict cu societatea engleză a epocii, B. s-a exilat pe continent. După ce a sprijinit mișcarea carbonarilor italieni, a luat parte la Războiul pentru independență a poporului grec și a murit la Missolonghi. Vezi definitia »
a sta pe tron expr. a defeca la closet. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z