Definita cuvantului brusture
BRÚSTURE, brusturi, s. m. Numele mai multor plante erbacee cu frunze foarte mari și late, cu flori purpurii sau violete, dispuse în inflorescențe sferice și țepoase, folosite pentru proprietățile lor medicinale; lipan2 (Lappa). [Var.: brústur s. m.] – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu brusture
MOLÁRE, molări, s. f. Acțiunea de a mola.V. mola. Vezi definitia »
CASIQUIARE (CANO CASIQUIARE) [casikiáre], rîu în S Venezuelei; 410 km (326 km după alte surse). Unește cursul superior al fl. Orinoco cu Rio Negro (bazinul Amazonului), formînd cea mai importantă difluență de pe glob. Cunoscut și sub denumirile de Canalul C.sau Brazos C. Descoperit în 1800 de A. von Humboldt. Vezi definitia »
RĂCOÁRE, (3) răcori, s. f. 1. Temperatură ușor scăzută, frig moderat; răcoreală. ◊ Loc. adv. (De) la răcoare = (de) la un loc umbrit, răcoros. Pe răcoare = pe vreme răcoroasă, când nu este încă foarte cald. ◊ Expr. (Fam.) La răcoare = la închisoare. 2. Senzație de răceală pe care o produc unele obiecte la atingere. 3. (De obicei la pl.) Senzație de frig provocată de o stare patologică sau emotivă; fior. ◊ Expr. A băga (pe cineva) în răcori (sau în toate răcorile) = a speria tare, a îngrozi pe cineva. – Din rece. Vezi definitia »
BÂNTUÍRE, bântuiri, s. f. (Rar) Acțiunea de a bântui; devastare, jefuire. Vezi definitia »
SCUTURÁRE, scuturări, s. f. Acțiunea de a (se) scutura și rezultatul ei; scuturat1. – V. scutura. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z