Definita cuvantului casablanca
CASABLANCA (DAR EL-BEIDA), oraș în Maroc, port la Oc. Atlantic (23,2 mil t, 1985); 2,89 mil. loc. (1990, cu suburbiile). Aeroport internațional. Mare centru comercial și ind., care asigură 85% din prod. țării (alim., siderurgie, conf., țesături, ciment, ind. chimică, hîrtie). Șantiere navale. Export de fosforite, cereale și lînă. Pescuit. Întemeiat în sec. 16. Aici a avut loc o conferință anglo-americană (14-24 ian. 1943) care a hotărît măsuri militare comune pentru anul 1943 (operațiunile din Africa și deschiderea unui front în Italia).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu casablanca
TERMOFICÁ vb. I. v. termifica. Vezi definitia »
FRUCTIFICÁ, fructífic, vb. I. 1. Intranz. (Despre sume de bani, capitaluri) A aduce venit, a spori prin dobânzile adăugate. 2. Tranz. Fig. A folosi cu profit o valoare oarecare. – Din fr. fructifier, lat. fructificare. Vezi definitia »
MÓCA s.f. Cafea provenită din Republica Arabă Yemen și având un gust specific, foarte bun. [< fr. moka, cf. Moka – oraș în Republica Arabă Yemen]. Vezi definitia »
FALSIFICÁ vb. tr. 1. a face un lucru să semene cu altul, cu intenția de a înșela; a contraface. 2. a denatura. (< fr. falsifier, lat. falsificare) Vezi definitia »
îmberbecá, îmberbéc, vb. I (reg.) a împinge cu putere (ca un berbece). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z