Definita cuvantului tărăgăna
TĂRĂGĂNÁ, tărăgănez, vb. I. 1. Tranz. A amâna de pe o zi pe alta rezolvarea unei probleme, începerea sau terminarea unei acțiuni etc.; a face să se prelungească, să se întârzie o acțiune, o soluționare. ♦ A merge încet, anevoie, târându-și picioarele. ♦ A vorbi rar, lungind silabele. 2. Refl. impers. (Despre vreme, timp) A dura, a se prelungi. 3. Intranz. (Reg.) A cânta alene, cu jale, a doini. ♦ (Despre vânt) A adia. [Var.: tarăgăiá, trăgăná vb.I, tărăgăní vb.IV] – Din trăgăna („a trage” <lat. pop.).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tărăgăna
FLANÁ vb. I. intr. (Franțuzism) A hoinări. [< fr. flâner]. Vezi definitia »
BATNA, oraș în NE Algeriei, la SE de Alger, pe c. f. Touggourt-Annaba; 184,8 mii loc. (1987, cu suburbiile). Ind. textilă și a mat. de constr. Centru comercial (grîu, lînă, piei). În apropiere, vechiul oraș Timgad. Vezi definitia »
AMÂNÁ, amấn, vb. I. Tranz. 1. A hotărî îndeplinirea unei acțiuni pentru un moment ulterior celui stabilit inițial. 2. A purta cu vorba pe cineva. – Din a3 + mâne. Vezi definitia »
MIȘUNÁ, míșun, vb. I. Intranz. A se mișca în număr mare de colo până colo; a forfoti, a viermui. – Lat. *messionare (< messio „recoltă”). Vezi definitia »
REPAGINÁ vb. tr. a pagina din nou. (< re1- + pagina) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z