Definita cuvantului târg
TÂRG, târguri, s. n. 1. Loc mai întins și special amenajat într-un oraș sau la marginea unui oraș, unde se vând și se cumpără (zilnic sau la anumite date) vite, cereale, alimente, zarzavaturi etc. ◊ Târgul de fete = serbare populară anuală, tradițională, care are loc pe Muntele Găina, în Țara Moților, și cu care prilej tinerii își aleg adesea miresele. 2. Operație de vânzare și cumpărare care are loc într-un târg (1); p. gener. operație de vânzare și cumpărare; tocmeală, târguiala. ◊ Loc. adv. La spartul târgului = la sfârșit de tot, târziu. ◊ Expr. A face (sau a încheia) târg(ul) cu cineva = a încheia cu cineva, o tranzacție comercială. A se ajunge (sau, rar, a ajunge pe cineva) cu târgul = a cădea de acord asupra prețului unei vânzâri sau cumpărări, a cădea la învoială, a se învoi din preț. ♦ (Pop.) Învoială, acord, înțelegere. 3. Așezare orășenească (mai mică). ♦ (Pop.) Centrul unui oraș; partea orașului unde se află centrul comercial. – Din sl. trŭgŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu târg
-URG Element secund de compunere savantă cu semnificația „creator”; „lucrător”. [Cf. it. -urgo, fr. -urge < gr. -ourgos]. Vezi definitia »
SÂRG s. n. (Pop.; în loc. adv.) Cu (sau, reg., de, în) sârg = repede, iute; îndată, imediat. – Din magh. sürgös „grăbit”. Vezi definitia »
Chitilisburg s. pr. (glum.) Chitila, comună suburbană situată în apropiere de București. Vezi definitia »
BAMBERG, oraș în S Germaniei Centrale (Bavaria), în apropiere de Main; 120 mii loc. (1987, cu suburbiile). Nod de comunicații. Textile, hîrtie; echipament electronic; constr. de mașini. Numeroase monumente (catedrală, sec. 13, cu un important ansamblu de sculpturi). Palat episcopal (sec. 16). Observator astronomic. Muzee. Filarmonică renumită. Menționat în 902. Vezi definitia »
pirg (-guri), s. n. – Tun, fortăreață. Ngr. πύργος (Gáldi 228). Sec. XVIII, înv., împrumut cultural. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z