Definita cuvantului cetate
CETATE 1. Com. în jud. Bistrița-Năsăud, pe Budușel; 5.070 loc. (1991). Reșed. com. este satul Satu Nou. 2. Com. în jud. Dolj; 6.469 loc. (1991).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu cetate
TERIODÓNTE s.f.pl. Subordin de reptile fosile din ordinul teromorfelor, cu dentiția diferențiată, din care se trag mamiferele; (la sg.) reptilă din acest subordin. [< fr. thériodontes]. Vezi definitia »
spate s. n. sg. protecție din partea unei persoane influente. Vezi definitia »
REGÉSTE s. f. pl. 1. nume dat în evul mediu actelor, documentelor etc. emanate în serie cronologică de la aceeași cancelarie și de la același personaj, însoțite de note explicative și de extrase din cronici. 2. repertorii, rezumate ale documentelor, date în ordine cronologică (la volumele de documente, bibliografii etc.). (< fr. regeste, lat. regesta) Vezi definitia »
LESE-MAJESTÁTE s.f. v. lezmajestate. Vezi definitia »
TONALITÁTE s.f. I. 1. Ansamblul legilor care stau la baza gamelor. ♦ Gamă care stă la baza unei compoziții muzicale. 2. Intonație deosebită, în unele limbi, a unor cuvinte, care se scriu la fel, dar au sensuri diferite. II. 1. Nuanță a culorilor. 2. Trăsătură dominantă, notă specifică a unei scrieri. [Cf. fr. tonalité]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z