Definita cuvantului ușchi
ușchi, ușchesc I. v. t. a fura. II. v. r. 1. a înnebuni, a se sminti. 2. a se retrage în grabă; a pleca precipitat, a fugi. 3. a pleca în străinătate cu intenția de a nu se mai întoarce în țară.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu ușchi
RAHI- Element prim de compunere savantă cu semnificatia „(referitor la) coloana vertebrală” sau „măduva spinării”. [< fr., it. rachi-, cf. gr. rachis]. Vezi definitia »
bazaóchi (bazaoáche), adj.1. Nerușinat, pungaș. – 2. Sașiu, care se uită cruciș. Sl. bezokŭ „necuviincios”. Sensul 2 pare a se datora unei interpretări greșite a cuvîntului, grație consonanței sale, care îl apropie de ochi. Pentru același motiv, DAR și Scriban îl explică prin sl. bezokij „fără ochi”; cf. REW 33. Vezi definitia »
AKASHI [acáși], oraș în Japonia [Honshū], port la G. Osaka; 263,4 mii loc. (1985). Pescuit. Mașini agricole; celuloză și hîrtie, produse chimice, echipament electric. Vezi definitia »
panghí (-ghésc, -ít), vb. – (Arg.) A fura. Origine îndoielnică. Probabil din țig. pangi „cinci” (Juilland 170). Der. din țig. phand- „a apuca” (Graur, BL, VI, 166) nu pare să convină. Vezi definitia »
a mișca din urechi expr. a mitui, a da mită. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z